Info nyfødtfoto

Det er noe helt magisk med nyfødte babyer, 

noe vart, uskyldig og rent! 

 

Jeg var blant de første i Norge som begynte med nyfødtfotografering i den formen vi kjenner til i dag, og har opparbeidet meg mye erfaring på området. Jeg har kurset over 400 nordiske kollegaer i denne typen av fotografering. Erfaringen jeg har bygget opp rundt håndtering og fotografering av nyfødte, håper jeg kan være en ekstra trygghet for dere som foreldre, når dere overlater det kjæreste dere har til meg i noen timer.

De første 14 dagene bærer barnet fortsatt preg av fosterlivet, de sover tungt og er lett formbare. Dette er den perfekte tiden for å ta de magiske bildene.

Under en nyfødtfotografering vil alltid barnets sikkerhet og velvære være min høyeste prioritet. Det er varmt og godt i studio og vi setter av god tid.  Alt vi gjør vil foregå på babyens premisser! Viser den lille misnøye ved å ligge i en spesiell stilling, så avbryter vi og finner en annen stilling, og det vil alltid være en trygg hånd i nærheten som beskytter og støtter.

Klikk her for å se noen av de nydelige nyfødte jeg har fotografert.

Lyst til å se hvordan studio ser ut? Trykk her

________________________________________________________________________

 

FAQ:

 

Når bør vi bestille time til nyfødtfotografering?

 

For å være sikret time er det lurt å ta kontakt med meg allerede under graviditeten. Jeg booker dere da inn med termindato. Dagen etter fødselen er det fint om dere sender meg en sms, slik at jeg får satt av tid til dere innen barnet er 14 dager.

Hvor mange bilder tar du?

 

Fotografering av nyfødte vil alltid foregå på babyens premisser. Noen babyer sover tyngre og er lettere å fotografere enn andre, og derfor vil antall bilder variere. Gjennomsnittet ligger på ca 15-20 ferdige bilder. Jeg har som mål at vi skal klare 6 settinger, ofte hvor 3 av dem er kun barnet på tepper og 3 med bruke av rekvisitta, med søsken, foreldre eller kjæledyr.  Men hvordan dette blir fordelt er opp til hva foreldrene ønsker.

Kan du komme hjem til oss å ta bildene?

 

Ja, det gjør jeg gjerne! … men det blir en annen type bilder. Der poserer jeg ikke babyen, og bildene blir tatt i en dokumentarisk stil. Dette er noe jeg nylig har startet opp med. Ta gjerne kontakt med meg om dette kan passe dere. Se eksempel på dette her.

Kommer vi til å få barnet til å sove under fotograferingen?

 

Alle de små som kommer til fotografering er helt forskjellige. Noen sover tungt fra de kommer til de går, noen må vi jobbe mere med, og smøre oss med tålmodighet. Vi legger opp til at barnet skal ha det så behagelig som mulig og så sant ikke barnet plages med magevondt, så bruker dette gå veldig fint. En sjelden gang er det barn innom som ikke finner roen og som tydelig har magetrøbbel. I disse tilfellene setter jeg opp en ny time om foreldrene ønsker det, og da er sannsynligheten stor for at alt går mye bedre. Det er vanskelig å fotografere nyfødte barn når de er våkne. Ofte kan vi få til et par bilder når de ligger innpakket i teppe. Hvis barnet er våkent og helt rolig så vil vi også kunne få til bilder uten innpakking. Bruk av rekvisitta er ikke trygt når barna ikke sover.

Kan vi ta bilder sammen med søsken, hunden vår etc?

 

Det går helt fint å ta med kjæledyr og/eller søsken på nyfødtfotografering. Jeg anbefaler å starte med eldre søsken, og at noen tar med seg disse ut når søskenfotograferingen er ferdig, slik at vi kan konsentrere oss om å holde ro rundt den lille.

Hva skal vi ta med?

 

Til dere: Fotograferingen varer opp til 3 timer, så det kan være lurt å ta med noe å spise. Det er varmt i studio under fotograferingen, så jeg anbefaler å ikke kle seg for varmt.
Til barnet: Hvis dere har smukk til barnet så ta gjerne med denne! Den kan være til stor hjelp under fotograferingen.

Har dere noe spesielt dere ønsker å ha med på bildene så ta gjerne med dette.
Ellers har jeg alt til utlån. ( tepper i mange farger, bamser, senger, vogner, luer, bleiebukser osv.)

Redigerer du bort flass og lignende i etterkant?

 

Det er helt vanlig at nyfødte flasser, har dun på kroppen og/eller har hormonutslett . Det er opp til dere ønsker å pynte på dette. Små justeringer er inkludert i prisen. Ved større manipuleringer vil dette være en tilleggstjeneste som betales pr. time.

Når får vi se bildene?

 

2 – 3 uker etter fotograferingen er dere velkommen tilbake for en bestillingstime. På bestillingstimen går vi gjennom bildene, og jeg kan gi dere råd i forhold til bildevalg, veggpresentasjoner, rammer, album etc. Fra bestillingsdato går det 4-6 uker før bildene er klare til levering.

 

 

Nyfødt baby made with love

Toggle This