Info barnefotografering

Fotografering av barn og babyfotografering er noe jeg elsker å gjøre! De er så naturlige i utrykkene, og fulle av følelser som er lette å fange.  I løpet av en fotograferingstime har man gjerne vært igjennom hele følelsesspekteret, usikre blikk, vill jubel og kanskje noen tårer. Alt dette gir vakre bilder!

Den aller beste alderen for fotografering er når babyen er 7-9 mnd. Det kan variere litt, men når de har lært å sitte, men ikke lært å krabbe er en fantastisk tid. De er fortsatt veldig tillitsfulle, lette å avlede og fulle av gode utrykk!!

Når barnet passerer 1 år og har lært å gå, er utfordringen at barnet har vanskelig for å sitte stille, de er ofte kommet inn i en periode hvor de er skeptiske til fremmede, og det kan være litt vanskelig å få dem til å slippe taket i mamma.  Jeg har tatt mange flotte bilder av barn på 1 år, men det er også den alderen der jeg har flest avbrutte fotograferinger.

Fotograferingen varer opp til 2 timer.  Det finnes et stort utvalg av rekvisitter å velge mellom, og man kan også låne klær (mest størrelse 74 ), hårpynt etc. Det er tid til flere klesskift og kulisseskift. Jeg tilpasser bakgrunner og rekvisitter etter fargene/stilen dere har med på barnets klær, og/eller deres hjemmeinteriør der bildene skal henge.

Se noen av barna jeg har fotografert her.

Lyst til å se hvordan studio ser ut? Ta en titt her.

 

FAQ:

 

Hva skal vi ta med til fotograferingen?

Ta gjerne med godt med klesskift. Unngå klær med store trykk og bokstaver.
Strikkede plagg, hodeplagg eller vintage inspirerte klær kan være spesielt  fint til
fotograferingen.
Hvis dere har egne rekvisitter dere ønsker å bruke under fotograferingen, så ta
gjerne med disse. (leker, bamser, tepper etc.)
Det kan være lurt å ha med noen ”lokkemidler” som barnet liker, eks. rosiner.
Ellers er det bare å ta med seg godt humør 🙂

Hva kan vi foreldre gjøre for å bidra til et godt resultat?

Hvis dere har mulighet til å komme to voksne til fotograferingen så er det en stor fordel. Da kan en voksen sitte ved siden av barnet og være “sikkerhetsansvarlig” mens den andre kan hjelpe meg med å lokke fram smil  😉

Tenk gjerne igjennom på forhånd hva ditt barn syns er morsomt. Underveis blir barna slitene, og da er det fint å ha noe på lur 😉 En sang, klappelek, lyder som er veldig morsomme eller annet som kan trigge oppmerksomheten.

Kan vi ta søskenbilder samtidig?

Det går fint å ta med søsken til fotograferingen. Hvis man tror at søskenfotograferingen kan by på utfordringer, så kan det være lurt å booke egen time for dette. En 1 åring og en 3 åring som skal sitte tett og pent for en fotografering kan være ganske krevende, og da er det synd om minstemann er tom for energi og smil før hovedbildene av han/henne skal taes.

Studio kan være en kjedelig plass for større søsken og være over tid, det er mye som ikke kan røres, og det kan være farlig å løpe rundt på egenhånd, derfor anbefaler jeg at søsken blir tatt med ut på en luftetur når søskenbildene er tatt.  Da blir det også roligere rundt den minste og lettere for oss å få oppmerksomheten.

Kan vi ta familiebilder samtidig?

Studio hos meg er best tilpasset fotografering av små barn, men det er mulig å få til familiebilder også. Jeg har ikke plass til å fotografere voksne i helfigur, men bilder hvor foreldrene holder barna på armen går helt fint. Jeg anbefaler ikke å satse på  barnefotografering , søskenfotografering og familiefotografering på samme time. Det blir fort veldig mye for den minste og energien holder gjerne ikke så lenge at alt dette kan gjennomføres på en god måte.

Kan du komme hjem til oss å ta bildene?

Nei, dessverre gjør jeg ikke det. Når dere kommer til meg i studio har jeg full kontroll på lys, bakgrunner, varme og rekvisitter. Av erfaring gjør dette at dere får bilder av høyere kvalitet. Jeg har mange kunder som velger å ta turen både fra Oslo, Asker og Bærum, Porgsrunn og Skien. Alle disse stedene ligger innenfor 1 times kjøring.

Når får vi se bildene?

2 – 3 uker etter fotograferingen er dere velkommen tilbake til bestillingstime.
 På bestillingstimen går vi gjennom bildene, og jeg kan gi dere råd i forhold til bildevalg, veggpresentasjoner, rammer, album etc.

 

Har du andre spørsmål, eller ønsker du å booke time? Ta kontakt her

Se priser på fotografering her

Barne fotografering

Toggle This