Nordiske gårder – Bjørnebu

Etter å ha fotografert barn, familier og bryllup i 12 år, så har jeg gjort meg en del tanker. Hva vil jeg som fotograf etterlate meg fra vår tid? Bilder av mennesker som har pyntet seg til fingerspissene. Perfeksjonerte og polerte bilder. Misforstå meg rett; Jeg elsker disse bildene! Men de forteller lite om det virkelige livet.  Her vi lever nå – i det vanlige, der det ikke er perfekt, HVERDAGSLIVET !

Vi lever i et samfunn med en polert fasade. Hvem er bak? Hvordan har du det egentlig? Sitter barnet ditt alltid og smiler i nystrøken kjole slik man får innrykk av i sosiale medier? Eller gråt hun så snørret sprutet, og kastet leverposteibrødskiva i gulvet rett før bildet ble tatt? Hva er det som vises fram? Hva er følelsene til mottakeren? Selv har jeg maaange ganger gått inn på facebook eller instagram og sittet igjen med en dårlig følelse i kroppen etterpå. Følelsen av at alle andre er på fantastiske ferier, de lever i perfekte kjærlighetsforhold, de gjør suksess på jobben. Følelsen av at alle andre mestrer livet perfekt…. bare ikke jeg!

Vi har aldri hatt større andel av deprimerte ungdom. Ungdom på søken etter å være perfekte, det er bare trist!

Folk er folk! – Og det er det jeg ønsker å legge vekt på i helt nye konsepter som jeg kommer til å presentere for dere framover. En hyllest til hverdagslivet! 

Jeg ønsker at i tillegg til de perfeksjonerte bildene jeg tar i studio, så kan dere også få minner fra hvordan livet virkelig var! Husker du hvordan barnerommet ditt så ut når du var liten? Hvordan dukkevogna så ut? Hvordan var det når hele familien var samlet rundt kjøkkenbordet? Hva pleide dere å gjøre sammen? Jeg ønsker at dine barn skal ha minner fra alt dette! Jeg ønsker å lage et familiealbum dere alt er slik det virkelig var.

Det første konseptet jeg har startet opp er Nordiske gårder. Her ønsker jeg både å dokumentere gården og menneskene som bor her. Det blir et kombinert familiealbum og et tidsdokument fra gården.

Her kan du se bildene som slideshow:

Her er albumsidene fra Bjørnebu gård på Foynland. Dette albumet er på trykkeriet nå, men jeg skal vise det fram til dere når jeg får det hjem 🙂

 

Share This Post

Facebook Twitter Pinterest Plusone Stumbleupon Email

Comments

Toggle This